друк на футболках3d вакуумний термопрес, персональний комп'ютер, струменевий принтер, сканер, фарби для друку, спеціальний папір для термоаппликация, спеціальні циліндричні порцелянові гуртки для друку і майки — не менше 50% бавовни! Ще краще — чиста бавовна, без домішок.

До речі, майки та футболки під друк можуть бути різних кольорів. Відмінний варіант — купити хороший фотоапарат, щоб знімати свої роботи і публікувати в соціальних мережах, на сайті, в рекламі.

Друк на майках займає від 20 секунд до 5 хвилин при наявності хорошого устаткування. Друк на кружках займає 30 хвилин.

Друк на футболках і ціна обладнання

Для друку футболок обладнання коштує від 500 до 2000 доларів. Якщо ви працюєте на якість і на великий потік людей, то радимо вам обзавестися термопринтером приблизно за 1300 доларів, футболка — від 3 доларів за штуку, 500 штук — 1200 доларів.

Якщо говорити про конкретику, то хорошим вибором стане текстильний принтер Polyprint TexjetPLUS, Alfatip Toucan, Polyprint TexjetPLUS. Термопреси Insta HTP 138, Dix-Standart 40? 60.

Серйозніше варіант — Konica Minolta Nassenger PRO 60, PRO 1000.

Безумовно, можна і потрібно намагатися заощадити. Якщо стартовий капітал у вас не великий, то життєво необхідно вести суворе планування витрат, всіляких витрат і прогнозованих доходів (причому відштовхуючись від особистого досвіду, тільки так). Рекомендуємо вивчити ринок витратних матеріалів, ретельно порівняти вартість обладнання, не поспішати витрачати кошти. ПК, сканер, принтер, фотоапарат — все це можливо запозичити у знайомих, взяти кредит, або придбати для початку б/у.

Ціна обладнання для друку на кружках

Устаткування для друку на кружках, як правило, це «електрогриль» — коштує від 100 до 200 доларів. Сама гуртка — від $1 за штуку, за 200 штук — 180 доларів. Фарби для друку, спеціальний папір (500 аркушів) — 240 доларів. Персональний комп'ютер, сканер, струменевий принтер — від $400. Професійний фотоапарат — от $200.

Разом — 4-5 тисяч доларів. Ці витратні матеріали розраховані приблизно на 3 місяці роботи.

Відповідально рекомендуємо виділити близько 30-40% початкового капіталу на рекламу. При старті будь-якого бізнесу, перш за все, важливий потік клієнтів. Візитки, сайт, обладнання, витратні матеріали та навіть приміщення — все вторинне. Не можна «чекати клієнтів» у відмінному офісі, з дорогим обладнанням для друку, з об'ємним складом витратних матеріалів та ін ... Ну, ви зрозуміли.

Друк на футболках - складаємо бізнес план.

Якщо ви давно шукаєте себе в якомусь бізнесі, але не знаєте, що вибрати, спробуйте організувати свій бізнес — друк на футболках. Якщо використовувати грамотний бізнес план друку на футболках, то можна розраховувати на гарний прибуток, однак буде потрібно спершу напрацювати клієнтуру, вкласти достатньо часу і сил в рекламу на старті. Ніякого спеціального освіти, навичок або ліцензії не потрібно, все досить просто.

Але слід врахувати, що зараз цей бізнес дуже популярний, тому вам доведеться потрудитися, щоб за печаткою зверталися саме до вас. Власне, рецепт простий: робіть краще, ніж у інших. Краще в ціні, обслуговуванні, швидкості, сервісі, бонуси, креативності ...

У столицях ця ніша вже хороша зайнята, тому візьмемо для прикладу інші великі міста. Вибирати район для оренди приміщення краще жвавий, щоб був великий потік нехай навіть випадкових людей, щоб коли їм знадобилася друк на футболках, згадали саме про вас. Надрукуйте банер для входу, замовте рекламу (соціальні мережі, директ, преса, радіо, сайт). В середньому, кожен четвертий чоловік користувався коли-небудь послугами друку на майках, гуртках, магнітах і т.д.

Пропонуйте свої послуги не тільки приватним клієнтам, а й компаніям для сувенірів, це стабільний канал продажів, його обов'язково варто включити в бізнес план.

Витрати і окупність

Початковий капітал — 5 тисяч доларів (на 3 місяці!), Найбільшу суму ви витратите на принтер для друку на майках і гуртках.

Прибуток в день — від 15 доларів. Множимо на 30 днів — 450 доларів.

Чим більше буде у вас реклами, тим швидше окупність. Приблизно — рік або трохи менше. Потім ваш заробіток складе від 700 до 2000 щомісяця. За умови продажу 10 майок і 6 кухлів щодня. Розвивайтеся і масштабуйте свій бізнес, тим самим збільшуючи свій дохід.

Навчіться користуватися Photoshop і Corel Draw, інакше доведеться наймати сторонньої людини, а це виплата йому щомісячної зарплати. Якщо ви — сімейна людина, то можете працювати з членами своєї сім'ї, які вміють користуватися програмами — діти, дружина (чоловік).

Приміщення. Приміщення велике тут не потрібно, обійдемося і 15-20 кв.метрів. Від 100 доларів на місяць. Оформіть його красиво, якщо знадобиться — зробіть ремонт. В принципі, ви можете навіть зняти якийсь офіс в багатоповерховій будівлі, але головне — щоб вас було легко знайти.

Обов'язково обзавестися великим каталогом, в якому будуть зображені всілякі принти на футболки і ескізи картинок. Можете придумати самі, або взяти ідеї для інтернету. Картинки для друку на майках можуть бути абсолютно різного змісту. Часто люди самі не знають, який малюнок вони хочуть, в основному, «що-небудь прикольне». Для цього і потрібен каталог, щоб допомогти їм визначитися з вибором. Найчастіше клієнти просять зробити фото на гуртку чи фото на футболці. Щоб зробити друк на майках, клієнт може принести вам як електронний носій, так і звичайне фото, якщо у вас є сканер.

Реклама. Радимо зробити сайт і заснувати групу в соціальних мережах. Обов'язково — банер і вивіска, все разом це буде коштувати ще від 400 доларів. Якщо є бажання — надрукуйте флаєра, це обійдеться вам ще в $ 50 і найміть промоутера. Придумайте для початку якісь акції, типу «при замовленні 3-х футболок, кружка — безкоштовно!». Це приверне клієнтів.

Друк на футболках - приблизна роздрібна ціна

Футболки оптом ціна — 5 доларів. Друк на чорних футболках коштує дорожче через більшої витрати матеріалів для обладнання друку футболок. Друк на кружках — від 4 доларів.

Можете робити принти на футболках, які ви купили самі, так і футболках, принесеними самим клієнтом, однак попередьте, що перш ніж робити друк на тканині, вона повинна бути з бавовни, інакше річ просто зіпсується. Найчастіше людям, звичайно, не дуже хочеться спеціально бродити по магазинах і шукати футболку, тому вони з великою ймовірністю куплять її у вас.


Автор матеріалу: Микола Рогов

Джерело: Журнал Житомира