Більш підприємливі співвітчизники вирішуються відкрити свій бізнес. Більшість видів самозайнятості вимагають досить великий стартовий капітал. Якщо це виробництво, то потрібно витратитися на обладнання та приміщення, де його встановити. Якщо це торгівля продуктами харчування, то необхідна торгова площа та торгівельне обладнання. Крім того, ймовірно, потрібно буде витратитися на отримання ліцензії на торгівлю алкогольними та тютюновими виробами.
 
А можна, наприклад, просто купити футболки оптом і продавати їх через інтернет-магазин або свою сторінку вКонтакте в роздріб. Організувати такий бізнес не складно і не так дорого, як може здатися. Зате прибуток може бути вельми відчутною - накрутка на такому товарі складає від 100 до 300 відсотків! До речі, не потрібно лякатися слова «опт» - навіть 10 одиниць товару багато постачальників вважають дрібнооптової партією. Звичайно, закупівельна ціна при цьому буде вище, ніж якби ви купили цілий контейнер, зате поріг входження на ринок значно знижується.
 
Для початку достатньо купити 5-10 артикулів футболок оптом з різними принтами - по 2-3 штуки ходових розмірів (M, L) і по одній - менш популярних (S, XL, XXL). Дуже швидко ви зрозумієте, які принти і які розміри користуються у вас найбільшим попитом і вже наступну партію купіть, виходячи з ваших залишків. Таким чином, для того, щоб почати продавати футболки до весни і літа досить оптом купити не більше 100 одиниць товару. Якщо ви потрапите в тренд, розпродадуться вони протягом місяця, а значить, що сезон весна-літо цілком можна непогано заробити. А до осені перейти на щось більш тепле: наприклад, толстовки.
 
Джерело: zavtra