Купуючи футболки оптом – ви купуєте практичну і зручну річ, яка є в гардеробі у кожної людини, незалежно від соціального статусу, статі і віку. Це завжди хороший подарунок другу, члену сім'ї, або колегам до свята, особливо якщо на виробах зробити друк на футболках чи нанести відповідний малюнок, від яскравої написи до фотографії винуватця торжества.

Друк на футболках на замовлення

Де можна використовувати рекламні футболки з написами і малюнками?

 Сфера застосування таких виробів широка:

 - як незвичайний подарунок близькій людині;

 - як рекламна продукція, роздаровував на презентаціях і виставках відвідувачам;

 - як деталь корпоративного стилю;

 - предмет одягу для групи дітей, що прямують в поїздку або на екскурсію;

 - предмет одягу для групи уболівальників на спортивних змаганнях.

Друк на футболках на замовлення і її різновиди 

Послуги з друку зображень на футболках або майках надають численні центри широкоформатного друку. Ви можете вибрати вподобані зображення з каталогів центру або принести його з собою у вигляді файлу на зовнішньому накопичувачі. Визначившись з малюнком і кольором вашого подарунка необхідно уточнити у працівника центру яка технологія буде застосована для виконання вашого замовлення. Адже від виду і способу друку залежить як довго подарунок буде радувати іменинника, чи не зникне напис при першій же прання, а також вартість роботи.

Сьогодні зробити друк на футболках на замовлення або надрукувати картинку можливо, застосовуючи такі технології:

 - друк на самій тканині (прямий друк на футболках);

 - друк на принтер картинки або написи з подальшим перенесенням малюнка на сам виріб під термопрессом (сублімація або друк сублімації);

 - нанесення образу за допомогою термотрансфера;

 - термоаппликация;

 - шовкографія (шовкотрафаретний друк на тканині).

Прямий друк на футболках

Метод прибутковий для виконавця і економічний з точки зору замовника в разі, якщо необхідно прикрасити не більше 20 штук футболок. Виконується, використовуючи спеціальний текстильний принтер, який працює за технологією струменевого друку. Надіта на особливу висувну поверхню, футболка, відправляється в принтер. Фарба на нанесеному малюнку висихає в сушильній вузлі або під термопрессом.

 Переваги методу:

 - якісний друк на такни;

 - можливість наносити різні малюнки і написи на окрему футболку або майку.

 Недоліки:

 - дорожнеча готової продукції;

 - швидкість нанесення відбитка, в залежності від потужності принтера може тривати від 5 до 20 хвилин;

 - якісний малюнок виходить на білій тканині.

Термоаплікація (технологія флок/флекс)

Технологія застосовується для виготовлення невеликих партій з нанесенням на виріб простих написів, логотипів або векторних емблем. За допомогою плоттера нарізається плівка необхідного кольору, невідповідні шматочки плівки майстру доводиться прибирати вручну. Зібрана як аплікація, картинка прикріплюється до текстильного виробу за допомогою термопресса. Перевагами даного методу є можливість використання плівок різної фактури (металевих, оксамитових, гладких). Головним недоліком є ​​висока трудомісткість при створенні аплікації.

Шовкографія (шовкотрафаретний друк на тканині)

Метод популярний у всьому світі і є найбільш економічним при значних тиражах (від 50 до 1 000 000 штук). За допомогою спеціальних макетів на бавовняне полотно наноситься текстильна фарба. Для кожного кольору виготовляється свій трафарет. Зображення, отримане з використанням методу шовкографії, виходить стійким при впливі на нього синтетичних миючих засобів. До переваг методу можна віднести високу швидкість друку і низьку собівартість, а також можливість нанесення на виріб спецефектів, таких як світяться букви, декоративні блискітки (гліттер). Основним недоліків технології є тривалий час підготовки до друку.

 Термотрансферний друк на футболках

При використанні даного методу малюнок наноситься на полотно під дією високих температур. Метод чимось схожий на перекладні малюнки. Термотрансферний друк на футболках застосовна для будь-якого типу тканини, колірна гамма виходить яскравою і насиченою, швидкість друку висока, а собівартість готової продукції - невисока. Метод вигідно застосовувати при обробці замовлення кількістю понад 50 штук.

 Сублімація

 Отримана з використанням методу сублімації картинка не відчувається рукою, так як фарбуються нитки тканини з використанням спеціального чорнила і сучасного обладнання. Цей метод придатний для виробів з поліестеру. І хоча малюнок на футболці, отриманий методом сублімації, важко відрізнити від фотографії, більшість замовників вважають за краще купувати вироби з бавовняних тканин.