Купити футболки КиївПерша річниця Революції гідності знову сколихнула хвилю патріотизму. Знову різко збільшився попит на вишиванки, прикрашені традиційними українськими візерунками светри, шарфи, шапки і сумки. Збираючись на Майдан, кияни купують прапори і віночки, а на куртки нашивають шеврони з намальованим кропом і підписом «бандерівець». У моді вітчизняне кіно, спектаклі, музика і народні ремесла, а на безкоштовних курсах української мови яблуку ніде впасти.
 
«ФАКТИ» з'ясували, скільки коштують одяг і аксесуари з патріотичної символікою і в яку суму обійдеться навчання українських танців, вишивці, бойовим мистецтвам і кулінарії. Це дослідження надасть вам хорошу підтримку, якщо ви вирішили купити футболки Київ недорого.
 
«Головне правило спілкування на курсах: ні слова російською, Виключно Рiдна мова!»
 
На українську мову на роботі та в дружньому спілкуванні сьогодні переходять навіть не українці. Причому всі хочуть говорити красиво і грамотно. А тому в останні півроку в Києві і інших містах відкрилося безліч курсів української мови. Як правило, безкоштовних.
 
— Якщо чесно, то попит на уроки українського був завжди, — розповідає волонтер-викладач культурно-освітнього центру «Берегиня» Оксана Антонюк. — Раніше на курси приходили як іноземці, так і українці, які в силу різних причин не знали мови або володіли ним недостатньо добре. Якщо говорити про іноземців, то найбільше уроками цікавилися корейські та китайські студенти. Також серед слухачів було багато сирійців, ліванців, американців, грузин, росіян і студентів з Маврикія. Вартість одного заняття для них становила від 70 до 120 гривень..
 
Сьогодні на курси приходять наші співвітчизники. Причому найчастіше це люди зрілі, яким 30—40 лет. Їм цікаво все — від граматики до фольклору. Отримані на лекціях знання слухачі відразу застосовують на практиці, вирушаючи всією групою на екскурсію в музей або влаштовуючи дружні посиденьки в барі або у когось вдома. Головне правило спілкування: ні слова російською, англійською, німецькою або китайському. Виключно Рiдна мова!
 
Коли почалася війна на сході країни, ми організували додаткові заняття для переселенців з Донецької та Луганської областей. Всі викладачі працюють на волонтерських засадах. Тривалість безкоштовних курсів — 38 академічних годин. На заняттях ми намагаємося не тільки спілкуватися українською, а й розповідати про традиції, звичаї, свята, про історію, мистецтво і кіно.
 
Також останнім часом зріс інтерес до української кухні. Опанувати тонкощі приготування справжнього борщу, кручеників, вареників і котлет по-київськи можна як на кулінарних курсах, так і на спеціалізованих майстер-класах. Якщо говорити про майстер-класах, то вони нетривалі. Це скоріше посиденьки однодумців, де під наглядом досвідченого шеф-кухаря вас навчать готувати два-три страви. У столиці за такий майстер-клас доведеться заплатити від 250 до 600 гривень.
 
А на кулінарних курсах все набагато серйозніше. Там вчать готувати комплексно. У програмі навчання десять перших страв, стільки ж м'ясних і рибних, а також десять десертів і напоїв. Окремий курс — соління, маринування та консервування овочів та фруктів. Курси займають 26 академічних годин. Заняття тривалі, години по чотири, включають в себе і теорію, і практику. На освоєння кулінарних премудростей у вас піде від двох тижнів до одного місяця. Вартість — 1000—1600 гривень, плюс додатково оплачуються продукти.
 
— На курси може записатися будь-яка людина, навіть не має елементарних навичок приготування їжі, — розповідає викладач навчального центру «УСПIХУ» Ігор Кутік.— Ми не завантажуємо слухачів теорією, лекції становлять 15—20 відсотків від усього курсу. Вся увага приділяється практичним заняттям — це 80 відсотків навчального часу. Поруч з кваліфікованими кухарями можна навчитися готувати кілька видів борщів: полтавський з пампушками, чернігівський, слобожанський, домашній, львівський ...
 
З основних страв у нас освоюють закарпатський паприкаш, гуцульську яєчню з сиром і грибами, кров'янку з гречкою ... Окремі заняття виділяються на начинки для вареників і пиріжків. Студенти дізнаються, що традиційна начинка для вареників — це картопля, змішана з підсмаженими салом, цибулею і квашеною капустою. Також ми вчимо готувати ковбаси, сальтисон та Кендюх (фарширований свинячий шлунок), смажити карасів, випікати паски і весільний коровай.
 
Останнім часом люди стали більше цікавитися також народними ремеслами і рукоділлям. Молодь намагається освоїти ковку, гончарство, різьблення по дереву і, звичайно ж, вишивку. Сьогодні багато українських дівчата, як за старих часів, вишивають для свої женихів сорочки. Курси вишивки розраховані на 40—46 академічних годин. Прискорений курс — два заняття на тиждень по дві години — займе півтора місяці. А якщо в тиждень проводиться одне годинне заняття, то навчання триватиме від чотирьох до шести місяців. Вартість — 1500—5000 гривень.
 
— Можна навчитися вишивати не тільки хрестиком, — розповідає майстер центру культури «Родовід» Анна Викентьева. — У нас ви освоїте гладь, «качалочку», бісер та інші традиційні українські техніки. Крім того, окремі заняття присвячуються мережці (створення мережива з полотна). На заняттях не тільки вчать рівно класти стежки, але розповідають про духовну складову вишивки. Пояснюють значення символів і малюнків, пояснюють, як зробити найсильніші обереги для своїх рідних. Взагалі-то, до Майдану люди не особливо захоплювалися вишивкою, шиттям, в'язанням. А після революції народ просто повалив. Причому опанувати тонкощі створення візерунків з стібків прагне в першу чергу молодь. І не тільки дівчата, а й хлопці. Між іншим, інтерес чоловіків до вишивки традиційний для українців. Адже за старих часів кращими вишивальник (в значенні творця, художника ...) були саме чоловіки. А жінки (які повсякденно розшивали одяг для своєї сім'ї) їм допомагали.
 
А ще Революція гідності пробудила інтерес до народного танцю. Ні, нам завжди подобалися гопак і подоляночка, але максимум, що ми робили, це ходили на концерти. А сьогодні в Україні багато хто із задоволенням записуються в студії народних танців. У хореографічні школи приходять як дорослі, так і діти. Уроки в дитячих студіях коштують від 270 до 500 гривень на місяць. Ціна залежить від кількості занять на тиждень і тривалості уроків. Додаткові витрати будуть на покупку одягу та взуття.
 
— У вересні нинішнього року було дуже багато дітей шести-семи років, які прагнуть вступити на підготовче відділення, — розповідає керівник Дитячої хореографічної школи при Національному заслуженому академічному ансамблі танцю України імені Павла Вірського Валентина Вантух. — А зараз, після недавнього концерту ансамблю в Палаці «Україна», у нас друга хвиля бажаючих вчитися. Український танець розвиває дитину не тільки фізично. З власного досвіду знаю, що діти, які займаються хореографією, прекрасно навчаються в школі з усіх предметів, перемагають на різних конкурсах і олімпіадах, вони відповідальні і самоорганізованість.
Дорослі теж хочуть танцювати. Але в столичних студіях їм найчастіше пропонують хіп-хоп, контемп, східні та латиноамериканські танці. Правда, попит на народну хореографію вже породив пропозицію. Заняття українськими танцями (два рази на тиждень) для дорослих коштують 500—600 гривень на місяць.
 
У таку ж суму обійдуться і уроки бойового гопака, який сьогодні неймовірно популярний. Освоїти ази ведення бою без зброї можна практично в будь-якому спортклубі. Причому займатися бойовим гопаком можуть не тільки хлопці, а й і дівчата.
 
Комплект наклейок з традиційним орнаментом на автомобіль коштує від 200 до 400 гривень
 
Крім того, багато українців вибирають сьогодні одяг і аксесуари з патріотичної і державною символікою. Одягу в національному стилі нині дуже багато, буквально на будь-який смак. Так, футболку з малюнком, що імітує вишивку, можна придбати за 180—260 гривень. У таку ж суму обійдеться трикотажний реглан з портретом Тараса Шевченка, гербом або зображенням козака. Светр або флісова толстовка з орнаментом коштує 280—500 гривень. Найпростіші вишиванки (які молодь називає попсовими) продають по 560—800 гривень. Сорочка, вишита на замовлення, буде коштувати не менше тисячі гривень. Якщо ж ви захочете бачити на блузці вишивку бісером, то сума може вирости до 4500—6000 гривень. Шкіряні сумки, рюкзаки та взуття від українських дизайнерів коштують 1200—3000 гривень. До слова, у вишиванки сьогодні одягають навіть транспортні засоби — машини, моторолери та велосипеди. Комплект наклейок з традиційним орнаментом на автомобіль коштує від 200 до 400 гривень. Більш доступний варіант — пара жовто-блакитних чохлів на дзеркала. Такі обійдуться в 100 гривень.
 
Варто зазначити, що сьогодні українці неохоче витрачають великі суми на одяг для себе. Вільні гроші намагаються направити на допомогу армії і переселенцям. Ну, а собі купують недорогі штучки в національному стилі або з популярної символікою. Так, шапка з українським орнаментом або тризубом (як чоловічі, так і жіночі моделі) обійдеться в 75—120 гривень, вовняні в'язані шкарпетки або рукавички стоять 100—180 гривень. Вінок із штучних квітів і стрічок в будь-якому переході можна придбати за 50—70 гривень, шпильку «Мак» — за 20—35 гривень, червоні дерев'яні буси — за 40—60 гривень, нитка справжніх коралів варто 170—300 гривень.
 
В інтернет-магазинах державний прапор можна купити за 12—20 гривень, маленькі прапорці ще дешевше — 5—8 Попитом користуються обкладинки на паспорт і чохли для мобільного телефону, прикрашені традиційним орнаментом. Придбати такі можна на розкладках з сувенірами, в супермаркетах і інтернет-магазинах. Ціна — від 70 до 300 гривень (залежить від матеріалу і техніки виконання). На честь річниці Майдану деякі магазини оголошують про спеціальні знижки. Так, в одному зі столичних торгових центрів пропонувалися жовто-блакитні обкладинки для електронних книг і планшетів по 175 гривень, тоді як інші моделі коштували від 200 гривень.
 
Джерело: Факты
 
P.S. Якщо вам необхідно купити футболки Київ недорого, звертайтеся до менеджерів нашої компанії. Завжди широкий асортимент футболок нілічіі на складі в Києві.