Догляд за толстовкамиЯкщо ви любите відповідально підходити до догляду за речами — ця стаття для вас. Навіть дуже якісно виконану річ можна зіпсувати неналежним доглядом або зберіганням. Тому, в сучасних пральних машинах передбачені різні режими прання: для шовку, для делікатних тканин, для спортивного одягу, для натуральних тканин або для синтетичних, кольорових, чорних і білих тканин. Щоб достовірно знати як прати річ слід заглянути в спеціальний ярличок на виробі, який зазвичай пришивається на бічному внутрішньому шві або на спинці вироби у ворота. Якщо така інструкція відсутня — можна покластися на свою інтуїцію і сподіватися на краще, а можна довіритися досвіду інших людей і навчитися визначати умови прання, сушки і зберігання речі «на око». Найпростіший спосіб визначити як випрати річ, у якій пропала бирка — знайти в шафі тактильно продуктів, пов'язаних з і подивитися бирку у нього. Це практично завжди спрацьовує. Наприклад, якщо ви вже встигли купити толстовки оптом Київ, для тренування спробуйте помацати їх і порівняти з одягом, склад якої ви знаєте — правила прання грунтуються тільки на складі і барвниках одягу.

З чого почати прати толстовки, світшоти і реглани оптом? Для початку вам слід розділити всі ваші толстовки, реглани або футболки за кольорами. На більшості речей вказана фраза «стирати з подібними кольорами», але зазвичай речі поділяють за принципом біле (світле) / чорне (темне) / кольорове. Усередині кожної групи речей потрібно розділити їх за принципом натуральних і синтетичних тканин. Чому так? Натуральні тканини витримують високі температури і тому їх можна гарненько випрати в гарячій воді, це особливо корисно, якщо вони мають значні забруднення, які холодна вода може не прибрати в силу «пористої» структури натуральних тканин. Синтетика, навпаки, дуже не любить гарячого і запросто може поміняти свою структуру і прийти в непридатність. Також будьте уважні з одягом з принтами. Якщо ви виявили друк на світшотах Київ — краще прати їх у воді по-прохолодніше, до 40 градусів, тому що деякі види друку вибагливі до температур і можуть потріскатися або стати менш яскравими. Якщо на одязі присутні декоративні елементи — серйозний привід прати її в щадному режимі, тому що вони можуть:

  1. Великі декоративні елементи, виконані з пластика втратять блиск, а стрази — відпадуть; дерев'яні елементи (гудзики) псуються найнесподіванішими способами.

  2. Замінник шкіри (наприклад, у вигляді вставок на бомбера або латочок на ліктях у реглан) легко деформується при пранні, такі речі краще випрати вручну.

  3. Вироби, в яких є кілька різних за типом, складом і кольором частин — результат може бути несподіваним.

У пральній машинці можна прати речі з синтетики, синтетичні матеріали практично ідеальні — вони менше мнуться, швидше сохнуть, легше вистіривается. Є в них і деякі мінуси: якщо річ спочатку невисокої якості — барвник може поплисти і пофарбувати сусідні речі. Щоб перевірити, чи не линяють ваші улюблені реглани оптом, є одна хитрість: замочіть невелику частину виробу в теплій (але не гарячої) воді. Після чого ви можете покласти виріб мокрою частиною на білу серветку. Якщо на серветці залишаться сліди барвників — ваш одяг злиняє і при пранні, тому краще прати її окремо, а в ідеалі і зовсім руками, в холодній воді.

Як уже згадувалося, натуральні тканини можна прати на високих температурах, але якщо ви не впевнені, що ваша одяг не «підстрибне» — вибирайте середній температурний режим, він цілком впорається із забрудненнями і не зашкодить вашим речам. Зверніть увагу на одяг, в складі якої багато вовни — краще прати її вручну в прохолодній воді, віджимати дуже акуратно, не викручуючи, а сушити в горизонтальному положенні. В іншому випадку вовняне виріб може «сісти», а при вертикальній сушінні може розтягнутися. Зберігайте речі з шерсті не на тремпелів, а в складеному вигляді, щоб ще раз попередити витягування вироби.