купити футболкиАле не всі замислюються, з чого складається собівартість таких дешевих товарів і як вона впливає на долі людей, які їх виробляють.
 
Під час минулого тижня моди "Fashion Revolution Day", одна з правозахисних організацій встановила в центрі Берліна вендинг автомат, який дозволяє купити футболки всього за 2 євро, при середній ринковій вартості 10 євро за штуку. 
 
Тим, хто вирішив купити дешеві футболки і хто вже опустив 2 євро в автомат, він показував кілька фотографій з життя дівчини Маніше, що працює на виробництві одягу по 16 годин на день з оплатою за все 13 центів на годину. Потім вендинг автомат пропонував покупцям зробити вибір: купити футболки або пожертвувати свої гроші в фонд на поліпшення життя і праці цих робітників.
 
Ми всі хочемо, щоб предмети нашого гардероба продавалися за викидними цінами, але при цьому рідко замислюємося в какііх умовах виробляється дешевий одяг. Проведений соціальний експеримент з торговим автоматом, який дозволяв купити дешеві футболки в центрі Берліна показав, що люди мало знають про те, хто робить наш одяг і в яких умовах вона зроблена.
 
Ця соціальна акція проходила 24 квітня в день пам'яті, про трагедію, яка сталася в 2013 році в Бангладеші. Тоді через руйнування восьмиповерхового будинку швейної фабрики «Рана Плаза» загинуло 1 133 працівника. Там виробляли одяг для американських брендів в небезпечних умовах. Робочі на таких підприємствах часто неповнолітні, і більшість з них працюють за копійки, і до того ж працюють вони по 16 годин на добу.
 
ПРОЕКТ «ХТО РОБИТЬ МІЙ ОДЯГ?» ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ FASHION REVOLUTION, ЗАКЛИКАЄ ВІДПОВІДАЛЬНО СТОСУВАТИСЯ ПОХОДЖЕННЯМ СВОГО ОДЯГУ, ПОЗНАЙОМИТИ ЖИТЕЛІВ БЕРЛІНУ З ПРИВАТНОГО ІСТОРІЄЮ, НА ПРИКЛАДІ ЯКІЙ ПОКАЗАВ, ХТО І В ЯКИХ УМОВ ВІДШИВАЮТЬСЯ НЕДОРОГІ РЕЧІ.
 
Багато хто віддає перевагу купувати продукти за ціною нижче ринкової, але не всі замислюються, з чого складається собівартість таких товарів. Проект «Хто робить мій одяг?» європейської організації Fashion Revolution, що закликає відповідально ставитися до походження свого одягу, познайомив жителів Берліна з приватною історією, на прикладі якої показав, хто і в яких умовах відшиває недорогі речі. Fashion Revolution хоче, щоб люди почали дізнаватися де і як виробляється одяг їх улюблених брендів. А відомі компанії створювали для своїх робочих гідні робочі місця і не економили на їхніх зарплатах.
 
Проведена соціальна кампанія була розроблена агентством BBDO Berlin і отримала широке висвітлення в німецьких інформаційних агенствах.
 
Джерело: pure-t
 
P.S. У нас ви можете купити футболки Київ від відомих європейських брендів зі складу в Києві. Відправлення транспортними компаніями по всій території України. Фахівці нашої компанії на протязі багатьох років займаються продажем одягу для реклами і нанесенням логотипів і зображень на різні типи одягу, тому купити футболки Київ саме у нас буде найправильнішим вашим рішенням, при виборі постачальника.